Prednosti kvalitetnog hostinga

Ono što čini dobru web stranicu, osim dizajna i funkcionalnosti je brzina, dostupnost i sigurnost. Kako bi osigurali nesmetan i brz pristup Vašim stranicama, imamo zakupljen dedicated server u najboljem data centru u Hrvatskoj.

Ono što je iznimno bitno jest da je opterećenje našeg servera manje od 10%, što omogućava dovoljno prostora za dodatno opterećenje uslijed drastičnog povećanja prometa na stranicama.

Brzinu osiguravamo SSD diskovima koji rade u paraleli kako bi u slučaju prestanka rada jednog diska, drugi nastavio gdje je prvi stao i omogućio nesmetan nastavak rada servera dok se ne otkloni problem na prvom disku.

Operativni sustav na kojem radi naš server je CloudLinux, a prednosti naspram klasičnog operativnog sustava su višestruke:

  • brži rad servera,
  • povećana sigurnost,
  • stabilniji rad.

 

Dodatnu sigurnost osiguravamo korištenjem Imunify360 sustava koji ima napredni Malware Scanner s automatskim čišćenjem, napredni WAF, detekciju i sprječavanje proboja, proaktivnu zaštitu za PHP, WebShield za blokadu Brute Force napada i detaljnu mogućnost prikaza svih incidenata.

Kako bi svi podaci bili zaštićeni, koristimo dnevni backup svih web stranica i hosting računa, a dostupno je zadnjih 30 dana.

Brzinu pristupa iz bilo kojeg kuta naše planete osiguravamo korištenjem CDN mreže. Ako želimo jednostavno opisati kako CDN mreža radi, najjednostavnije je objasniti na principu pristupa web stranici. Ako se web stranica nalazi u Zagrebu, najbrže će se učitavati posjetiteljima koji pristupaju iz Zagreba, ali ako netko pristupa iz New Yorka, učitavanje će biti nešto sporije, osim ako omogućimo korisniku iz New Yorka da ne preuzima podatke iz Zagreba, nego iz najbližeg čvorišta CDN mreže, koje se nalazi u New Yorku. Ono što CDN omogućava jest da se Vaša stranica ne nalazi samo na jednom serveru u Zagrebu, nego u više desetaka čvorišta raspoređenih po cijelom svijetu, kako bi posjetitelji podatke mogli preuzimati s njima najbližeg čvorišta.