Prednosti kvalitetnog web hostinga

Kvalitetan web hosting je ključan za uspjeh svakog online poslovanja ili web stranice. U ovom članku ćemo istražiti neke od glavnih prednosti kvalitetnog web hostinga.

 1. Pouzdanost i stabilnost

Jedna od glavnih prednosti kvalitetnog web hostinga je pouzdanost i stabilnost. Pouzdanost znači da će vaša web stranica biti dostupna 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, bez ikakvih prekida ili problema. Stabilnost znači da će vaša web stranica uvijek raditi bez prekida u brzini ili performansama. Kvalitetan web hosting pruža vrhunsku tehničku podršku koja će riješiti bilo kakve probleme s vašim hostingom.

 1. Brzina učitavanja stranice

Brzina učitavanja stranice je ključna za uspjeh web stranice. Kvalitetan web hosting osigurava brz pristup vašoj web stranici, što znači da će se stranica brže učitati. Brza brzina učitavanja stranice poboljšava korisničko iskustvo i može pomoći u rangiranju vaše web stranice u tražilicama.

 1. Sigurnost

Kvalitetan web hosting također nudi visoku razinu sigurnosti. To uključuje zaštitu od hakera, DDoS napada, virusa i drugih sigurnosnih prijetnji. Kvalitetan web hosting također pruža redovita ažuriranja i sigurnosne provjere koje pomažu u održavanju vaše web stranice sigurnom.

 1. Automatske sigurnosne kopije

Kvalitetan web hosting obično nudi automatske sigurnosne kopije vaše web stranice. To znači da će vaša web stranica biti sigurna čak i ako dođe do bilo kakvog problema s web stranicom. U slučaju da dođe do problema, možete se osloniti na sigurnosnu kopiju vaše web stranice kako biste je vratili u prethodno stanje.

 1. Skalabilnost

Kvalitetan web hosting također nudi skalabilnost, što znači da možete lako nadograditi vaš hosting paket kako bi se prilagodio rastu vaše web stranice i poslovanja. Kvalitetan web hosting pruža opcije skalabilnosti koje omogućuju dodavanje više resursa i poboljšanje performansi vaše web stranice.

 1. Tehnička podrška

Kvalitetan web hosting pruža vrhunsku tehničku podršku koja je dostupna 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Ako imate bilo kakvih problema s vašim web hostingom, možete se obratiti tehničkoj podršci i dobiti pomoć u rješavanju problema. Kvalitetan web hosting pruža brzu i učinkovitu tehničku podršku koja vam pomaže u održavanju vaše web stranice u optimalnom stanju.

 1. Bolje performanse web stranice

Kvalitetan web hosting nudi bolje performanse vaše web stranice. To znači da će se vaša web stranica brže učitavati, imaće manje prekida, bolju skalabilnost i veću sigurnost. Kvalitetan web hosting nudi više resursa koji su potrebni za izvršavanje vaše web stranice na visokoj razini performansi.

 1. Prilagođenost potrebama korisnika

Kvalitetan web hosting nudi prilagođenost potrebama korisnika. To znači da možete odabrati hosting plan koji najbolje odgovara vašim potrebama i zahtjevima web stranice. Možete odabrati plan koji pruža odgovarajuću količinu prostora za pohranu, protoka podataka, brzine učitavanja i drugih specifičnih potreba vaše web stranice.

Ukratko, kvalitetan web hosting je važan za uspjeh vaše web stranice ili online poslovanja. Pruža pouzdanost, stabilnost, brzinu učitavanja stranice, sigurnost, skalabilnost, tehničku podršku, bolje performanse web stranice i prilagođenost potrebama korisnika. Stoga, uvijek birajte kvalitetan web hosting kako biste osigurali da vaša web stranica bude sigurna, brza i pouzdana.

Što se našeg hostinga tiče, imamo zakupljen dedicated server u najboljem data centru u Hrvatskoj.

Ono što je iznimno bitno jest da je opterećenje našeg servera manje od 10%, što omogućava dovoljno prostora za dodatno opterećenje uslijed drastičnog povećanja prometa na stranicama.

Brzinu osiguravamo SSD diskovima koji rade u paraleli kako bi u slučaju prestanka rada jednog diska, drugi nastavio gdje je prvi stao i omogućio nesmetan nastavak rada servera dok se ne otkloni problem na prvom disku.

Operativni sustav na kojem radi naš server je CloudLinux, a prednosti naspram klasičnog operativnog sustava su višestruke:

 • brži rad servera,
 • povećana sigurnost,
 • stabilniji rad.

Dodatnu sigurnost osiguravamo korištenjem Imunify360 sustava koji ima napredni Malware Scanner s automatskim čišćenjem, napredni WAF, detekciju i sprječavanje proboja, proaktivnu zaštitu za PHP, WebShield za blokadu Brute Force napada i detaljnu mogućnost prikaza svih incidenata.

Kako bi svi podaci bili zaštićeni, koristimo dnevni backup svih web stranica i hosting računa, a dostupno je zadnjih 30 dana.

Brzinu pristupa iz bilo kojeg kuta naše planete osiguravamo korištenjem CDN mreže. Ako želimo jednostavno opisati kako CDN mreža radi, najjednostavnije je objasniti na principu pristupa web stranici. Ako se web stranica nalazi u Zagrebu, najbrže će se učitavati posjetiteljima koji pristupaju iz Zagreba, ali ako netko pristupa iz New Yorka, učitavanje će biti nešto sporije, osim ako omogućimo korisniku iz New Yorka da ne preuzima podatke iz Zagreba, nego iz najbližeg čvorišta CDN mreže, koje se nalazi u New Yorku. Ono što CDN omogućava jest da se Vaša stranica ne nalazi samo na jednom serveru u Zagrebu, nego u više desetaka čvorišta raspoređenih po cijelom svijetu, kako bi posjetitelji podatke mogli preuzimati s njima najbližeg čvorišta.